Monterustico Langhe bianco

Monterustico Langhe bianco

Monterustico Langhe bianco

€ --,-- € --,-- Incl. btw Prijs: €--,-- /

De rustieke berg geeft hier juist een levendige wijn. Fris en sappig. Citrus, perzik. Heerlijk lichtvoetig. Gemaakt door Barolo legende Vajra.

Lees meer
  • GROOTSTE ASSORTIMENT SCHENKWIJN/ BIO/ALCHOLVRIJ
  • SCHERPSTE PRIJS
  • VIVINO RATING
  • FOODPAIRING

Over de wijn

Monterustico is de droom van de familie Vajra. Hier wordt een oud wijnbouwgebied, in de Langhe regio, een nieuw leven ingeblazen. De Vajra's zijn een legendarische Barolo wijnfamilie met hun “GD Vajra” -en “Luigi Baudana”-wijnen, maar voor hun laatste onderneming trokken ze over de heuvels in het noorden naar Dogliani, toen ze een paar jaar geleden het landgoed Monterustico kochten. Hun eerste wijn uit dit gebied is de Monterustico Langhe bianco.

Gemaakt van de lokale biologische druiven Arneis en Nascetta aangevuld met een mespuntje Sauvignon Blanc. Het fruit komt van erg steile wijngaarden in de heuvels van Langhe en Roero. De grond samenstelling wordt gedomineerd door witte mergel en zandsteen wat voor de nodige minaraliteit beleving zorgt. De wijn heeft een boeiende neus van sinaasappel, perzik, is floraal, en met wat fris ceder op het eind. Het mondgevoel is rijk, sappig, aanhoudend en middelzwaar met wat knapperige zuren om alles samen te brengen.  Heerlijk als aperitief of voor bij de anti-pasti. Fijn bij een bordje krokante Fritto Misto.