Famille Descombe Chardonnay

Famille Descombe Chardonnay

Famille Descombe Chardonnay

€ --,-- € --,-- Incl. btw Prijs: €--,-- / Per fles

Fruitige Chardonnay. Peer, perzik in de neus. Mooi rond en genoeg fraîcheur om ook als aperitief te dienen. Dorstlessend karakter zelfs.Land: Frankrijk

Streek:

Druif: Chardonnay

Doos 6 x 0,75L

Lees meer
  • GROOTSTE ASSORTIMENT SCHENKWIJN/ BIO/ALCHOLVRIJ
  • SCHERPSTE PRIJS
  • VIVINO RATING
  • FOODPAIRING

Over de wijn

Opgericht in de Beaujolais in 1905, wordt dit familiedomein vertegenwoordigd door de vijfde generatie alweer. Een generatie die tegenwoordig onder dit merk charmante en authentieke wijnen produceert. Neem deze Chardonnay bijvoorbeeld: afkomstig uit wijngaarden die we terugvinden in de Maconnais. De wijngaarden ondervinden daar zowel Mediterrane als Continentale invloeden met stevige temperatuurverschillen. De wijn moet het ondertussen duidelijk hebben van zijn lekkere fruit aangezien hij geen spoortje hout heeft gehad. De weerklank daarvan zit in de fijne aromatische expressie. Mooi levendig presenteert hij zich met tonen van wit en geel steenfruit, citrus en witte bloesem. Intens mondgevoel met mooie rondheid en de nodige fraîcheur. De afdronk is vrij lang met het rijpe witte fruit in de hoofdrol.

Spijs & Moment

Prima als zomers aperitief maar ook heerlijk bij een huisgemaakte Waldorf salade of ook heerlijk voor bij de picknick met wat gepocheerde zalm of een koud kippetje met huisgemaakte mayonaise.