BIO Codorníu Albariño

BIO Codorníu Albariño

BIO Codorníu Albariño

€ --,-- € --,-- Incl. btw Prijs: €--,-- /

Mediterrane Albariño! Verkwikkend, verfrissend en toch ook volumineus. Crispy citrus, steenfruit. Wild and Exciting! Biologisch en Vegan natuurlijk.

Land: Spanje

Streek: Valencia

Druif: Albarino

Doos 6 x 0,75L

Lees meer
  • GROOTSTE ASSORTIMENT SCHENKWIJN/ BIO/ALCHOLVRIJ
  • SCHERPSTE PRIJS
  • VIVINO RATING
  • FOODPAIRING

De Codorníu familie, wereldberoemd om hun cava, produceert ook stille wijnen in Spanje al sinds de 16e eeuw, lang vóór de eerste fles cava was geproduceerd. Het is voor hen een manier om het unieke terroir van hun wijngaarden onder de aandacht te brengen en te blijven innoveren. Deze Albariño is nou niet eens afkomstig uit Rías Baixas maar juist uit Costes del Segre, hun thuisbasis aan de oostkust van Spanje.  De wijn heeft een grote aromatische complexiteit met aroma's van citrus – limoen en grapefruit – in het begin. Later opent de neus zich met nectarine, en subtiele hints van witte bloemen op een minerale achtergrond. Een brede, opwindende wijn, vol textuur en karakter. Verfrissend in het begin en later weer wat volumineuzer met een heerlijke verkwikkende afdronk.

Spijs & moment

Het is de perfecte begeleider van schaal en schelpdieren. Heerlijk voor bij een oester met yuzu dressing of kokkeltjes met een pepertje en groene kruiden.  De Aziatische keuken, zoals Japans en Thais, tempura en gegrilde groenten, de Albariño van Codornìu kan het allemaal aan.