Famille Descombe Viognier

Famille Descombe Viognier

Famille Descombe Viognier

€ --,-- € --,-- Incl. btw Prijs: €--,-- / Per fles

Betaalbare Viognier. Niet te alcoholisch, precies voldoende gewicht. Sinaasappel, abrikoos, witte perzik en vleugje musk. Mooi in balans.Land: Frankrijk

Streek:

Druif: Viognier

Doos 6 x 0,75L

Lees meer
  • GROOTSTE ASSORTIMENT SCHENKWIJN/ BIO/ALCHOLVRIJ
  • SCHERPSTE PRIJS
  • VIVINO RATING
  • FOODPAIRING

Over de wijn

Viognier is geen druif die je elke dag tegenkomt. Daarom zijn wij blij dat de Famille Descombe zo'n fijn en betaalbaar exemplaar maakt. Hij is uitnodigend in de neus met een vleugje abrikoos, honing en citrus wat je zou ook verwachten van dit nobele Rhône druivenras. De smaak is vrij licht, fris en verfrissend, maar met voldoende gewicht om complexe smaken van tropisch fruit, witte perzik, sinaasappelschil en musk te ondersteunen. Een reinigend vleugje limoen in de krokant frisse afdronk. Wat lichter in zijn zuren maar absoluut mooi in balans.

Spijs & Moment

Kan als aperitief maar is misschien ook goed op zijn plaats bij een lichte maaltijd. Misschien wel Ceviche met een mango-salsa. Maar ook klassieke Franse schotel als een Quenelle de Brochet au sauce Nantua (ja, google is your best friend!). Makkelijk scoren is met witte en rode schimmelkazen. Vergeet het rood en ga voor deze witte Viognier.