Terres Organic BIO

Terres Organic BIO

€ --,-- € --,-- Incl. btw Prijs: €--,-- / Per fles

Ull de Lebre.... Catalaans voor de overbekende Tempranillo. Hier in geconcentreerde uitvoering zonder dichtgetimmerd te zijn met te veel eiken. Zwart en rood fruit, geroosterde Mediterrane tonen. Gastronomisch en Biologisch.Land: Spanje

Streek: Cataloni

Lees meer
  • GROOTSTE ASSORTIMENT SCHENKWIJN/ BIO/ALCHOLVRIJ
  • SCHERPSTE PRIJS
  • VIVINO RATING
  • FOODPAIRING

Over de wijn

Het resultaat van de twee oudste percelen Tempranillo. Bush vines van gemiddeld 35 jaar oud op een hoogte van 250 meter boven de zee. Beide wijngaarden met een perfecte ventilatie. De klei-kalkhoudende bodems bevorderen de fenolische rijping van de druiven en de suikeropbouw. De opbrengsten zijn laag, wat resulteert in druiven met een grote intensiteit en concentratie. De druiven van een van de percelen rusten in roestvrijstalen tanks. Voor de andere gebruiken ze een korte rijpingsperiode in Franse eikenhouten vaten om meer gekruide en geroosterde tonen te verkrijgen. Een wijn met een duidelijke identiteit. Met een mediterraan karakter, vol gerijpt rood en zwart fruit, met geroosterde en bloemige tonen. Intense aroma's van zure aardbei, en zwart fruit met balsamico noten, zwarte peper, zoethout, venkel en munt. Aangenaam in de mond met fijnkorrelige tannines, en een passende zuurgraad die de frisheid benadrukt.

Spijs & Moment

Hier moet wat eten bij... passend bordje Bellota ham, Pimentos de Padron natuurlijk maar gaat ook samen met geroosterd lam met Indiase kruiden, of jamaican jerk ribs. Kruidigheid is hier troef.