Cava Anna de Codorníu Blanc de Blancs brut

Cava Anna de Codorníu Blanc de Blancs brut

Cava Anna de Codorníu Blanc de Blancs brut

€ --,-- € --,-- Incl. btw Prijs: €--,-- /

Kwaliteits cava. Uitstekend als aperitief. Citrus, Tropisch fruit en duidelijke hint van toast en brioche. Romig mondgevoel en strak droge afdronk. Uitstekende Prijs-Kwalitei

Lees meer
  • GROOTSTE ASSORTIMENT SCHENKWIJN/ BIO/ALCHOLVRIJ
  • SCHERPSTE PRIJS
  • VIVINO RATING
  • FOODPAIRING

Over de wijn

Anna de Codorníu kwam voor het eerst op de markt in 1984 en is sindsdien synoniem geworden voor elegante Cava's in zijn puurste vorm. Ondertussen dan ook terecht de bestverkochte cava in Spanje. Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserve heeft de traditionele blend van Parellada, Macabeo en Xarello maar is verrijkt met een forse lik Chardonnay. Samen met een rijpingsperiode op zijn lie van meer dan 15 maanden zorgt dit voor een mooie complexiteit in het glas. Schitterende gele kleur met groene reflecties. Fijne, aanhoudende bubbels en aroma's van citrusachtig en tropisch fruit. Complexe verouderingsaroma's als van toast en brioche voegen zich daarbij. Mede door die toevoeging van Chardonnay is hij In de mond romig, breed en langdurig. Met Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserve is elke gelegenheid een toost waard.

Spijs & moment

Zeer veelzijdig inzetbaar en prima te combineren met een keur aan delicate hapjes: Hollandse garnalen in gelei. Foie Gras op toast, alsook een Oester gegratineerd met een sabayon op basis van dezelfde Anna de Codorníu Blanc de Blancs brut. Drink deze Cava binnen een jaar na zijn dégorgement.