BIO Codorníu Chardonnay

BIO Codorníu Chardonnay

BIO Codorníu Chardonnay

€ --,-- € --,-- Incl. btw Prijs: €--,-- /

Chardonnay by Codorniu. Gul in zijn citrus en tropisch fruit aroma's. Lekker veel sap. Eigenlijk de vriendelijkheid zelve. Je schenkt er graag nog een glas van in. Biologisch en vegan.

Land : Spanje

Streek: Valencia

Druif: Chardonnay

Doos 6 x 0,75L

Lees meer
  • GROOTSTE ASSORTIMENT SCHENKWIJN/ BIO/ALCHOLVRIJ
  • SCHERPSTE PRIJS
  • VIVINO RATING
  • FOODPAIRING

Over de wijn

Waar men bij Codorniu de Chardonnay voor hun cava's al vroeg plukt voor de hoognodige zuren, laat men ze voor hun stille wijn juist wat langer hangen voor volledige rijpheid. Afkomstig uit een biologisch verbouwde wijngaard en vegan gecertificeerd. En wat komt die binnen zeg....! Intens aromatisch met veel tropisch fruit samen met citrustonen. De ronde textuur in de mond geeft de geweldige structuur van deze wijn weer. Het volume, de zuurgraad en lengte zijn in perfecte balans, terwijl de citrus samen met ananas, mango, en papaja tonen naar voren in de mond komen. Hier geen houtrijping dus maar Chardonnay puur natuur!

Spijs & moment

Geschikt voor aperitief maar komt nog beter tot zijn recht met coquilles samen met een beurre blanc met limoen, gegrilde Thaise garnalen of bijvoorbeeld die (vergeten??) Waldorfsalade. Het is ook een goede aanvulling op een romige risotto alla Primavera.